98-9394223559+

 

امتیاز کاربران

ستاره فعالستاره فعالستاره فعالستاره فعالستاره فعال
 

مستند کلماتی که رهایی بخش هستند.

مستند کلماتی که رهایی­‌بخش هستند.

شرکت فیلم‌سازیSweet Dream  پس از درگذشت مارشال روزنبرگ، فعالیت خود را به تولید فیلم‌­های مستند در مورد ارتباط بدون ­خشونت و تاثیر آن در زمینه‌­ی تغییرات اجتماعی در سراسر جهان اختصاص داده است.

این شرکت هدف خود را نشان دادن "قدرت ارتباط بدون ­خشونت در سراسر جهان" اعلام کرده است و بر این اساس ابتکارات موفقی را نشان می‌­دهد که زندگی مردم را متحول می‌کند و موفقیتهای برجسته را در آموزش، عدالت، زندان­ها، مشاغل و ... نشان خواهد داد.

تلاش آن‌ها بر این است نشان دهند چرا این فرآیند چنین موفقیتی داشته است، سطح متفاوتی از آگاهی را ایجاد کرده و قدرت می‌­دهد تا تغییرات اجتماعی واقعی را ایجاد نماییم.

تا سال 2021 سه فیلم مستند از این شرکت منتشر شده است. فیلم اول نتایج عینی الگوی ارتباط بدون ­خشونت در کلاس‌های درس را به نمایش گذاشته است. چگونه دانش آموزان، معلمان، مسئولان و والدین با ارتباط بدون خشونت تغییر کرده‌­اند و می‌­توانند احساس‌­ها و نیازهای خود را بیان کنند و به آرامش و رفاه بیشتری در زندگی دست پیدا کرده­‌اند.

 در فیلم دوم یکی از زندان­‌های آمریکا را خواهیم دید تا مسیر زندانیانی را که در حال یادگیری ارتباط بدون ­خشونت هستند دنبال کنیم. از شروع "پروژه‌­ی آزادی"، لوسی لو زندگی خود را وقف اجرای ارتباط بدون خشونت در سیستم زندان کرده است. در حال حاضر این الگوی ارتباطی در چندین ایالت در غرب آمریکا به زندانیان آموزش داده می‌شود و با موفقیت روزافزونی هم در سطح فضای داخل زندان‌ها و هم در میزان تکرار جرم مواجه شده است. در این زمینه تحقیقی با عنوان "پروژه آزادی: آموزش ارتباط بدون­خشونت و ذهن آگاهی در زندان"  با هدف بررسی رابطه‌­ی بین آموزش پروژه‌­ی آزادی و تکرار جرم و نیز بررسی تغییراتی که ممکن است توسط آموزش پروژه‌­ی آزادی در زندانیان ایجاد شده باشد، انجام شده است. فرض بر این بوده پس از آموزش، این افراد در تعاملات خود خشم کمتر و همدلی بیشتری خواهند داشت. نتایج نشان داد که تکرار جرم در بین زندانیان سابق آموزش دیده توسط پروژه‌­­­ی آزادی به میزان قابل توجهی کمتر از سایرین بود، بدین صورت که نرخ تکرار جرم از 37 درصد به 21 درصد کاهش پیدا کرد. همچنین بررسی‌­ها نشان داد میزان خشم در این افراد کمتر و همدلی با خود بیشتری در آن‌ها دیده می‌­شود.[1]

در این مستند با داو آشنا می‌­شویم که یک زندانی سابق است و اکنون مربی ارتباط بدون ­خشونت شده است. داو ارتباط بدون ­خشونت را در پشت میله‌ها کشف کرد. او 12 سال از عمر خود را در زندان گذراند. داو در مورد این الگو می‌­گوید: "جانم را نجات داد." پس از آزادی، او چندین برنامه آموزشی در زمینه‌­ی ارتباط بدون خشونت را گذراند و در نهایت یک مربی رسمی ارتباط بدون خشونت شد که متخصص در حمایت از زندانیان و جوامع حاشیه‌نشین است. او به ما می­‌گوید که چگونه ارتباط بدون ­خشونت با بازگرداندن انسانیتش به او، زندگی او را به طور کامل تغییر داد.

در زمانی که زندانیان متوجه می‌شوند چه چیزی آن‌ها را به سمت بزهکاری و جنایت سوق داده است شما شاهد آسیب‌پذیری شدید این زندانیان که سابقه‌­ی خشونت داشته‌اند خواهید بود.   

از طریق شنیدن همدلانه، آگاهی از احساس‌ها و نیازهای خود، زندانیان به تدریج با انسانیت خود مرتبط می‌شوند. فیلمی که نگاه شما را نسبت به کسانی که پشت میله‌های زندان زندگی می‌کنند متحول می‌کند و تغییر می‌دهد.

این فیلم را که می‌تواند الهام‌بخش در مسیر تحول فردی و تغییر اجتماعی باشد تماشا کنید.

 

 
  

https://www.aparat.com/v/XLKAU

https://www.youtube.com/watch?v=L8jKU0Ibqqs

 

[1] https://www.researchgate.net/publication/288495101_Freedom_Project_Nonviolent_Communication_and_Mindfulness_Training_in_Prison